Головна сторінка » Знову в строю. Телескоп “Хаббл” зробив перші знімки після серйозної поломки-ФОКУС

Знову в строю. Телескоп “Хаббл” зробив перші знімки після серйозної поломки-ФОКУС

Після більше місяця простою космічний телескоп “Хаббл” знову робить знімки космосу.

Знаменита космічна обсерваторія відновила наукові спостереження у суботу, 17 липня, після декількох тижнів простою, поки інженери NASA намагалися виправити збій в головному комп’ютері телескопа. І тепер астрономи отримали два нових приголомшливих зображення, на яких показані нові галактики, повідомляє Space.сом

Підписуватися

Фото: NASA

На чорно-білих фотографіях видно різні галактики. Зліва знаходиться об’єкт під назвою ARP-MADORE2115-273, який насправді являє собою дві різні галактики, які знаходяться на відстані приблизно в 297 мільйонів світлових років Від Землі.

“Астрономи раніше думали, що це система “кільця зіткнення” через пряме злиття двох галактик”,-кажуть фахівці NASA. “Нові спостереження Хаббла показують, що триваюча взаємодія між галактиками набагато складніша, що залишає багату мережу зірок і запиленого газу”.

На другому знімку (праворуч) показана велика спіральна галактика ARP-MADORE0002-503, розташована приблизно в 490 мільйонах світлових років Від Землі.

“Її рукави простягаються в радіусі 163 000 світлових років, що робить цю галактику в три рази ширшою, ніж наш Чумацький Шлях”, – кажуть в NASA. “У той час як у більшості дискових галактик парне число спіральних рукавів, У цій – три”.

Дискові галактики-зоряна система, в якій спостерігається плоский газо-Зоряний диск.

Нові фотографії, отримані з телескопа “Хаббл” – це всього лише два зображення з серії тестових фотографій, поки NASA і Європейське космічне агентство працюють над перезавантаженням космічного телескопа.

“Я дуже радий, що “Хаббл” знову досліджує Всесвіт, знову робить фотографії, які інтригували і надихали нас протягом десятиліть”, — говорить адміністратор NASA Білл Нельсон.

Нагадуємо, що космічний телескоп ” Хаббл” перестав працювати 13 червня після того, як його головний комп’ютер відключився, і обсерваторія була переведена в “Безпечний режим”, протягом якого вся наукова діяльність була зупинена. Після декількох тижнів пошуку та усунення несправностей інженери встановили причину збою у несправній лінії зв’язку між блоком управління потужністю “Хаббла” і комп’ютером і зуміли активувати обсерваторію, переключившись на резервний комп’ютер.

З тих пір вчені та інженери роблять тестові зображення галактик, кульових скупчень і полярних сяйв на Юпітері. 

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *