Головна сторінка » Величезний бутлегерський пожежа в Орегоні поширюється на 564 квадратних милі

Величезний бутлегерський пожежа в Орегоні поширюється на 564 квадратних милі

Орегон

Величезний бутлегерський пожежа в Орегоні поширюється на 564 квадратних милі

Один з найбільших пожеж в сучасній історії штату Орегон вигорів на площі, вдвічі меншій площі Род-Айленда

Габріель Канон і агентства
@ГабриэллеКанон

Вперше опубліковано в понеділок 19 липня 2021 року 14.05 за східним часом

Підживлюється нестійкими вітрами і сухими блискавками, величезний контрабандний пожежа в Південному Орегоні понеділок охопив ще 47 000 акрів, досягнувши, за оцінками, в цілому 364 000 акрів(564 квадратних миль) – площа більше половини площі Род-Айленда.

Складні погодні умови посилили небезпеку для екіпажів у випалених лісах Орегону, які борються з пожежею, в даний час час найбільшим в США.

Персоналу вдалося вирізати захисні лінії приблизно на 30% периметра до кінця понеділка, в порівнянні з 22% днем раніше, повідомили в Департаменті лісового господарства штату Орегон.

“Ми проводимо операції з гасіння пожеж протягом дня і протягом всієї ночі”, – заявив командувач інцидентами Джо Хессел в заяві в понеділок вранці. “Ця пожежа є справжнім викликом, і ми очікуємо тривалої боротьби в найближчому майбутньому”.

Forest land burned by the Bootleg fire smolders in southern Oregon.

Тисячам було наказано евакуюватися, в тому числі майже 2000 осіб, які живуть в пересіченій місцевості серед озер і заповідників дикої природи поблизу пожежі, в результаті якої згоріло щонайменше 67 будинків і 100 господарських будівель.

Незважаючи на приголомшливі розміри пожежі, евакуація та втрати майна були мінімальними порівняно з набагато меншими пожежами в густонаселених районах Каліфорнії, що нагадує про те, що Орегон, який більше Великобританії, як і раніше є в основному сільським штатом.

Надмірна спека обпалила висушений Регіон, посиливши умови посухи, ускладнивши зусилля по стримуванню пожеж і підвищивши ризик нових загорянь. Чиновники також стурбовані тим, що сухі Грози над Каліфорнією і Північним великим басейном можуть спровокувати нові пожежі. Національна метеорологічна служба випустила попередження про червоний прапор і спостерігає за погодою в пожежах від центральної Каліфорнії до північного заходу Південної Дакоти.

“Поряд з температурами вище середнього, поєднання екстремальної посухи, поривчастих вітрів і сухих блискавок може створити умови по всьому заходу для виникнення і безконтрольного поширення нових лісових пожеж”, – йдеться в прогнозі агентства, опублікованому в понеділок вранці.

Зміна клімату зробила Захід США набагато теплішим і сухішим за останні 30 років і продовжуватиме робити погоду більш екстремальною, а лісові пожежі-частішими і руйнівними. Пожежники сказали, що ці умови в липні більш типові для кінця літа або осені.

За словами офіційних осіб, пірокумулусні Хмари-буквально перекладені як “вогняні Хмари” – ускладнили зусилля по стримуванню пожежі в Діксі в Північній Каліфорнії, де полум’я поширюється у віддалених районах з важкодоступною місцевістю, куди екіпажам нелегко дістатися. Нові накази про евакуацію були видані в сільських громадах поблизу каньйону річки Перо.

A pyrocumulus cloud rises from the Bootleg fire as it continues to grow in size near Bly, Oregon, on Saturday.

Пожежа в Діксі була локалізована на 15% і охопила 29 квадратних миль. Пожежа сталася на північний схід від міста Парадайз, штат Каліфорнія, і ті, що вижили після жахливої пожежі в таборі, що забрала життя 85 осіб, насторожено спостерігали, як розгорається нове полум’я.

Pacific Gas & Electric, найбільша Комунальна компанія країни, яка неодноразово була визнана винною в деяких з найбільших пожеж, включаючи пожежу в таборі, повідомила каліфорнійським регулюючим органам у звіті в неділю, що їх обладнання знову може бути винуватим.

У звіті, опублікованому в неділю, PG&E повідомила комісії з комунальних послуг Каліфорнії, що за день до офіційного початку пожежі ремонтник, що реагує на відключення, побачив, як він назвав “здорове зелене дерево”, притулившись до провідника з перегорілими запобіжниками, і пожежа біля основи дерева. Розслідування триває, і офіційні особи ще не підтвердили причину пожежі, і комунальне підприємство повідомляє, що воно співпрацює з розслідуванням CalFire.

Зростаюча лісова пожежа на південь від озера Тахо перекинулася через шосе, викликавши нові накази про евакуацію, закриття стежки Тихоокеанського гребеня і скасування екстремальної велопробігу по Сьєрра-Неваді.

Пожежа в Тамараці, яка була викликана блискавкою 4 липня, станом на ніч на неділю спалила близько 28,5 квадратних миль сухого чагарнику і деревини. Полум’я загрожувало Марклевіллу, маленькому містечку недалеко від кордону штату Каліфорнія і Невада. Влада заявила, що він зруйнував щонайменше дві споруди.

A sign in Markleeville welcomes people to California as smoke from the Tamarack fire rises in the background.

У повідомленні, опублікованому в суботу на веб-сайті смертельної гонки на 103 милі, говорилося, що кілька населених пунктів в цьому районі були евакуйовані, і всім велосипедистам було наказано очистити територію. В результаті пожежі тисячі байкерів і глядачів опинилися в скрутному становищі.

Келлі Пеннінгтон та її сім’я розбили табір біля міста, щоб її чоловік міг взяти участь у своїй дев’ятій поїздці. Вони спостерігали за появою диму протягом дня, але були захоплені зненацька швидким поширенням вогню.

“Це сталося так швидко”, – сказав Пеннінгтон. “Ми залишили наші намети, гамак і трохи їжі, але ми зібрали більшу частину наших речей, запхали наших двох дітей в машину і поїхали”.

Близько 800 пожежників були призначені для боротьби з вогнем до вечора неділі, “зосередивши увагу на збереженні життя і майна з точковим захистом споруд і установкою захисних ліній, де це можливо”, – повідомила Лісова служба США.

До неділі площа пожежі в горах на північному сході штату Орегон перевищила 18 квадратних миль. Пожежа в Елбоу-Крік, що почалася в четвер, викликала евакуацію в декількох невеликих віддалених населених пунктах навколо річки Гранд-Ронд приблизно в 30 милях на південний схід від Уолла-Уолла, штат Вашингтон. Він містився на 10%.

Природні особливості цього району діють як воронка для вітру, підживлюючи полум’я і роблячи його непередбачуваним, заявили офіційні особи.

В цілому, близько 80 активних великих пожеж і комплексів множинних пожеж спалили майже 1835 квадратних миль (4 753 квадратних кілометри) в США, повідомив Національний міжвідомчий протипожежний центр. Лісова служба США повідомила, що тільки на північному заході Тихого океану горіло щонайменше 15 великих пожеж.

Повторно використовуйте цей вміст

Джерело: theguardian.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *