Головна сторінка » Дтек Одеса

ДТЕК – це одна з найбільших приватних енергетичних компаній України.

Цю компанію асоціюють з олігархом, найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим. Адже ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Ахметов.

Товариство з обмеженою відповідальністю розвиває одразу декілька бізнесів: з видобутку газу, вугілля, займається відновлюваною, тепловою генерацією теплоенергії.

Також компанія займається розподіленням електроенергії мережею, постачає світло клієнтам, втілює політику енергоефективності і розширює сітку зарядки електричних авто.

ДТЕК має свою освітню платформу Academy DTEK, розвитком якої активно займається на сьогоднішній день.

У Києві розташовано Головний Офіс компанії.

Отже, серед головних напрямків бізнесу енерго-гіганта: відновлювальна енергетика, видобуток природного газу, видобуток вугілля, розподіл та постачання електроенергії, трейдинг ресурсами та бізнес-освіта.

ДТЕК починає свою історію з 2005-го року.

У 2009 році компанія вперше виконала експорт світла у країни Європи.

З 2010 стає членом міжнародних та європейських організацій.

2012-го року вперше купує вугілля за кордоном.

У 2013-му ДТЕК вперше розпочинає імпорт газу з Європи.

У 2016-му встановлено рекорд: “Нафтогазвидобування” видобула 1,6 млрд м³ природного газу, що стало українським рекордом.

2017-й ознаменувався втратою низкою потужностей, розташованих на територіях, захоплених терористів так званих “ДНР” і “ЛНР”.

2018 рік приніс зміни у структуру ДТЕК. Реформа ринку електроенергії завершилася поділом функцій поставки та розподілу світла для споживачів. Таким чином, наприклад, замість “Київенерго” утворилася компанія “ДТЕК Київські електромережі”. Так сталося і з “Дніпрообленерго” і “Донецькобленерго”.

Компанії, постачальники світла, “Київські енергетичні послуги”, “Дніпровські енергетичні послуги”, “Донецькі енергетичні послуги” почали автономну і незалежну роботу.