Головна сторінка » Зростає тривога з приводу голодування мігрантів у Брюсселі

Зростає тривога з приводу голодування мігрантів у Брюсселі

Бельгія

Зростає тривога з приводу голодування мігрантів у Брюсселі

Бельгійський уряд під тиском пропонує посвідку на проживання сотням мігрантів, які оголосили голодування

Дженніфер Ренкін у Брюсселі

Остання зміна у вівторок 20 липня 2021 року 11.49 за східним часом

Бельгійський уряд перебуває під тиском, вимагаючи надати посвідку на проживання кільком сотням мігрантів, деякі з яких знаходяться “між життям і смертю” після багатотижневого голодування в Брюсселі.

Нелегальні мігранти вже майже 60 днів проводять голодування в центральній церкві Брюсселя і університетських будівлях в спробі отримати документи на проживання.

Тривога щодо їх стану зростає, особливо після того, як деякі почали відмовлятися від води минулої п’ятниці. Щонайменше четверо чоловіків зшили губи разом минулого місяця, щоб наполягати на легальному доступі до ринку праці та соціальних послуг.

У понеділок два посадові особи організації Об’єднаних Націй закликали уряд Бельгії надати тимчасову посвідку на проживання учасникам голодування, число яких, за даними НУО, становить 476 осіб.

“Отримана нами інформація викликає тривогу, і кілька учасників голодування знаходяться між життям і смертю”, – заявив спеціальний доповідач ООН з прав людини і крайньої убогості Олів’є Де Шуттер.

За даними групи кампанії “ми теж Бельгія”, в Бельгії проживає близько 150 000 чоловік без документів, яка закликає до легалізації нелегальних мігрантів, багато з яких, за її словами, знаходяться в країні від п’яти до 10 років або більше.

Наростаючий політичний скандал загрожує уряду після того, як соціалісти пригрозили вийти з семипартійної коаліції. П’єр-Ів Дермань, заступник прем’єр-міністра, заявив, що він і інші міністри-соціалісти покинуть уряд, якщо хто-небудь з учасників голодування помре. Партія еколо виступила з аналогічною загрозою, погрожуючи повалити коаліцію “Вівальді” на чолі з прем’єр-міністром Олександром де Круо, яка була приведена до присяги у вересні минулого року.

Міністр Бельгії з питань притулку та міграції Семмі Махді відмовився надати повну амністію всім працівникам без документів в країні, але створив “нейтральну зону” поруч з церквою в стилі бароко, в якій проживають деякі з учасників голодування, де вони можуть отримати інформацію про те, як вони могли б отримати статус резидента.

“У той час, коли люди піддають своє життя небезпеці, необхідно добре пояснити правила і сказати, що робити і чого не робити”, – сказав Махді. “Нейтральна зона дуже важлива, щоб пояснити їм, з яких причин у них є шанс отримати дозвіл чи ні”.

Де Круо висловив повну довіру своєму міністру, в той час як союзники по його фламандської Ліберальної партії засудили загрозу повалення уряду як “безвідповідальну і незрозумілу”.

Останній постійний Уряд Бельгії, очолюваний франкомовним лібералом Шарлем Мішелем, часто стикався з розколами через мігрантів і в кінцевому підсумку звалилося через суперечку про міграційний Пакт ООН.

Політичний скандал розгорівся, коли Бельгія оголосила День національної жалоби за жертвами руйнівних повеней минулого тижня, які, за словами Де Круа, “не мали прецедентів в нашій країні”. За офіційними даними, в результаті повені загинула 31 людина, 70 вважаються зниклими безвісти.

Де Круо та його старші міністри повинні були приєднатися до короля Філіпа на церемонії У Верв’є, місті на сході Бельгії, де вулиці перетворилися на брудно-коричневі потоки води. Загальна кількість загиблих у Західній Європі становить майже 200 осіб, при це 165 підтверджених загиблих у сусідній Німеччині.

Тим
  • Бельгія
  • Біженець
  • Європа
  • Організація Об’єднаних Націй
  • новина
Повторно використовуйте цей вміст

Джерело: theguardian.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *