Головна сторінка » Microsoft випустила власний дистрибутив Linux-Український оверклокерський портал

Microsoft випустила власний дистрибутив Linux-Український оверклокерський портал

Microsoft розробила власний дистрибутив Linux під назвою CBL-Mariner і випустила його під ліцензією MIT з відкритим вихідним кодом. Кумедний факт-реліз Linux-дистрибутива відбувся через місяць після анонса Windows 11.

У сховищі CBL-Mariner на GitHub сказано, що це «внутрішній дистрибутив Linux для хмарної інфраструктури та периферійних продуктів і послуг Microsoft», який «був розроблений для забезпечення узгодженої платформи для цих пристроїв і послуг» і «підвищив здатність Microsoft залишатися в курсі подій по оновленнях Linux».

Журналісти вперше повідомили про існування CBL-Mariner в листопаді 2020 року, але раніше в цьому місяці Інженер Microsoft Хуан Рей (Juan Rey) опублікував докладне керівництво по установці дистрибутива, розраховане на широке коло користувачів з мінімальними навичками в ОС Linux.

Двадцять років тому генеральний директор корпорації Microsoft Стів Балмер (Steve Ballmer) назвав Linux «раковою пухлиною». Правда в 2016 році пан Балмер забрав свої слова назад, видавши витіювату тираду про нюанси програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом, проблем з ліцензуванням і використанням його комерційними компаніями.

CBL-Mariner
Колишній CEO Microsoft Стів Балмер

З тих пір багато чого змінилося. Microsoft є найбільшим у світі учасником проектів з відкритим вихідним кодом, а коли компанія придбала GitHub, це стало важливим аспектом діяльності софтверного гіганта.

Джерело:
Tom’s Hardware

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *