Головна сторінка » Вбивство боксера Лащенко: обвинувачений вперше дав свідчення в суді | Новини Одеси – Думская.net

Вбивство боксера Лащенко: обвинувачений вперше дав свідчення в суді | Новини Одеси – Думская.net

Уродженець Азербайджану Бабек Дамір-ОГЛИ Гасанов, якому інкримінують вчинення умисного вбивства чемпіона Європи з тайського боксу Сергія Лащенка, вперше за чотири роки дав свідчення в Малиновському районному суді Одеси.

Про це повідомляє «Укрінформ».

“Конфлікт стався через образу Лащенка мого друга, а в лікарні (МКЛ №1, – Ред.) ми зустрілися випадково. Мене доставив в лікарню мій друг. Оскільки поранення були не тільки у Лащенка, я теж потребував допомоги. Там ми після бійки знову зустрілися з Лащенко, який був один. Тому що він був сильнішим, я стріляв йому в ноги, щоб уникнути бійки», — цитує Гасанова видання.

Обвинувачений додав, що покинув лікарню, коли Лащенко ще був живий.

Підсудний також визнав, що наніс кілька поранень Лащенко, але заперечує причетність до вбивства групи осіб, які прибули з ним до лікарні, незважаючи на встановлені слідством обставини смерті тайбоксера.

Суддя Наталія Кузьменко відхилила клопотання сторони захисту Про зміну запобіжного заходу обвинуваченому. Згідно з постановою суду, Гасанов ще два місяці перебуватиме в Одеському СІЗО.

Наступне засідання суду призначено на 16 вересня.

Нагадаємо, судовий процес над Гасановим почався чотири роки тому. Однак допит підсудного доводилося переносити через вимог Гасанова і його адвоката забезпечити професійний переклад з азербайджанської мови. Залучені судом за посередництва фірми» Департамент перекладів ” перекладачі один за одним відмовлялися брати участь у процесі, мотивуючи це залякуванням з боку групи підтримки підсудного Гасанова.

Одеська облпрокуратура інкримінує підсудному злочини, передбачені пунктами 5 і 12 частини 2 ст 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою зловмисників способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та частиною 4 статті 296 (злісне хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

28-річний тайбоксер Лащенко був убитий вночі 8 квітня 2015 року. Група осіб увірвалася в приймальне відділення єврейської лікарні, де один з нападників розстріляв з пістолета Лащенко. Всі нападники зникли до появи правоохоронців. Підозрюваний у скоєнні злочину 24-річний Гасанов більше року переховувався від правосуддя і був оголошений в міжнародний розшук. Його затримали на території РФ і екстрадували до Одеси. У 2017 році суд виніс рішення про арешт Гасанова.

Помітили помилку? Виділяйте слово з помилкою і натискайте control-enter

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *