Головна сторінка » По всій Україні – повітряна тривога, війська РФ запустили ракети і дрони – Повітряні сили

По всій Україні – повітряна тривога, війська РФ запустили ракети і дрони – Повітряні сили

В Україні продовжується небезпека, пов’язана з ракетною і дроновою атакою, яку проводять російські війська. Зокрема, вони запустили безпілотники “Шахед” і ракети по українських населених пунктах. За цими військовими діями стоїть Росія, яка активно здійснює атаки на різні регіони України. Незважаючи на докази і свідчення, Москва спростовує факт нападу на цивільних. Протягом березня цього року уже відбулися кілька ракетних атак, серед яких наймасштабніша була спрямована на українську енергетику. Загалом, від початку російського вторгнення загинуло та було поранено сотні цивільних осіб. На жаль, це число може бути значно вищим, оскільки є інформація про ще більше жертв серед мирних мешканців України.

По всіх областях України удосвіта 11 квітня діє повітряна тривога, це пов’язано з ракетною і дроновою небезпекою, повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За повідомленням, російські війська запустили по українських населених пунктах ударні безпілотники «Шахед», а також ракети.

У Повітряних силах повідомили, що для запуску ракет російські війська підняли в повітря щонайменше дев’ять стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, а також чотири носії «Кинджалів» МіГ-31К.

Про рух ракет і безпілотників повідомляли у напрямку Харкова, Києва, Тернополя, Львова, Стрия на Львіщині, Рівного, на Івано-Франківщині, Хмельниччині, Вінниччині, Полтавщині, Сумщині, Чернігівщині, Запоріжжі.

Обласні військові адміністрації Київщини і Львівщини повідомили про роботу протиповітряної оборони. Про вибухи повідомила влада Харківської і Запорізької областей.

Повітряні сили ЗСУ вночі зафіксували виліт у Росії близько семи бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область). А перед цим українські військові попереджали про рух груп безпілотників у кількох областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час.

За даними моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому.

В ООН верифікували дані про загибель 10 810 цивільних і поранення 20 556 – внаслідок дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Джерело: radiosvoboda.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *