Головна сторінка » Попри травму змагалася: «Амазонка» з міста Ізмаїл здобула срібло на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА | БессарабiЯ.UA

Попри травму змагалася: «Амазонка» з міста Ізмаїл здобула срібло на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА | БессарабiЯ.UA

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Амазонка

16-річна спортсменка Діана Пойда на прізвизько «Амазонка» з міста Ізмаїл виступила на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА у складі збірної команди України. Про це Бессарабія.UA розповів тренер Максим Журавльов.

У Белграді (Сербія), де відбувся чемпіонат, Діана змагалася у віковій категорії 16-17 років (70,3 кг). У першому поєдинку вона здобула перемогу над українкою на 20-й секунді. Потім зустрілася зі спортсменкою з Ізраїля, за результатами бою суддівство віддало перемогу Діані. У завершальному поєдинку вона змагалася за чемпіонство з сильною суперницею з Фінляндії. Цей бій був дуже важливим для Діани, адже у 2022 році на чемпіонаті світу в Абу-Дабі саме цій спортсменці вона поступилася.

«Цього року вони зустрілися у фіналі й знову у Діани срібло. Річ у тому, що вона поїхала на змагання з травмованою рукою, вже давно не може її відновити через навантаження. Дуже мріє стати майстром спорту та робить усе можливе для цього», — розповів тренер спортсменки Максим Журавльов.

Дівчина навчається в Ізмаїльському ліцеї №1, спортом займається вже сім років. Її підтримує мама, тренер, колектив клубу «MMA IZMAIL», де вона тренується.

Діана Пойда є багаторазовою чемпіонкою України з греплінгу та панкратіону, чемпіонкою Європи з бойового самбо, чемпіонкою світу з греплінгу, срібною призеркою чемпіонату світу з ММА.

Крім того, спортсменка входить до складу трьох збірних України з різних видів єдиноборств.

Попереду в Амазонки насичений спортивний графік, вже через два тижні вона змагатиметься на чемпіонаті України з панкратіону, також попереду на неї чекає підготовка до чемпіонату Європи з греплінгу, чемпіонату світу з ММА.

Нагадаємо, 29 березня у Белграді (Сербія) стартував чемпіонат Європи зі змішаних єдиноборств ММА. Спортсмени з Одещини стали золотими та срібними призерами змагань.

Частичное или полное использование материалов разрешается только при условии прямой и открытой для поисковых систем гиперссылки на сайт Бессарабія.UA. Гиперссылка должна быть размещена в подзаголовке или в первом абзаце материала и вести непосредственно на цитируемый материал. Гиперссылка обязательна вне зависимости от полного либо частичного использования материалов. Использование фотографий и видео разрешается при условии указания источника Бессарабія.UA. Если на фотографии присутствует вотермарк сайта, их сохранение при использовании фотографий обязательно

Джерело: bessarabia.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *