Головна сторінка » Енергетики ДТЕК повернули світло для 170 тисяч абонентів в Одесі та області

Енергетики ДТЕК повернули світло для 170 тисяч абонентів в Одесі та області

Фото: Pixabay

В Одесі та Одеському районі після атаки дронів 31 березня без світла залишилися щонайменше 10 тисяч абонентів, в області – 170 тисяч. Зараз енергетики повернули електропостачання усім клієнтам.

Про це повідомили в ДТЕК Одеські електромережі.

Після нічної атаки дронів по Одещині 170 тисяч клієнтів ДТЕК лишилися без світла.

Зараз дивляться

Енергетики працювали всю ніч над усуненням наслідків атаки, тож станом на 14:00 всі абоненти заживлені. Ремонтні роботи тривають.

У ДТЕК наголошують, що ситуація в енергетиці залишається складною. А уникнути масових відключень допомагає “зелена” генерація – сонце та вітер.

Проте енергетики закликають жителів області й Одеси споживати електроенергію розумно, щоб уникнути відключень.

В одеській міськраді повідомили, що електроенергію подали й на підприємство Інфоксводоканал, тому відновлено й водопостачання.

Атака дронів на Одещину 31 березня

За словами очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, російські військові уночі прицільно били по енергетичній інфраструктурі Одещини. Загалом на область окупанти запустили вісім ударних дронів Шахед.

Усі вісім безпілотників Силам оборони вдалося збити, проте уламки одного Шахеда впали на енергооб’єкт, де сталася пожежа. Це й стало причиною знеструмлення кількох населених пунктів.

Пожежу рятувальники оперативно загасили, люди не постраждали.

Відключення світла в Одесі

В Одеській міськраді повідомили, що сьогодні в місті не працюватиме громадський електротранспорт. Проте на маршрути вийшли автобуси.

Припинення водопостачання в Одесі

За даними місцевої влади, у зв’язку із відсутністю електроенергії припинено водопостачання Київського та Хаджибейського районів Одеси.

Знеструмлено деякі об’єкти Інфоксводоканалу.

– Звертаємо увагу, що через значну потужність обладнання та технічні особливості, використання генераторів на деяких об’єктах неможливе. У зв’язку з цим наразі без водопостачання залишилися споживачі Київського та Хаджибейського районів міста, а у Приморському районі можливе зниження тиску, – йдеться у повідомленні.

В Укренерго заявили, що через нічні атаки й пошкодження обладнання в Одесі та прилеглих районах запроваджують графіки відключення світла.

Читайте також

Нічна атака Шахедами та ракетами: Сили оборони збили 18 із 27 ворожих цілей

збили ракету з кулемета

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: fakty.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *