Головна сторінка » Масована атака РФ: повітряна тривога на Львівщині тривала більше чотирьох годин

Масована атака РФ: повітряна тривога на Львівщині тривала більше чотирьох годин

У ніч на пʼятницю, 22 березня, Львів та його область опинилися під загрозою удару від російських окупантів. О 02:31 сирени повітряної тривоги почали лунати, вказуючи на можливу небезпеку. О 03:34 російські окупанти здійснили пуски крилатих ракет, а через годину підняли в небо свої МіГи для запуску аеробалістичних ракет. Низка регіонів України, зокрема Харків, Дніпро, Запоріжжя та Кривий Ріг, стали мішенями комбінованої атаки РФ. Місцева ППО працювала активно, попереджаючи про загрозу удару не лише дронами, а й ракетами. Інцидент зі збитим «Шахедом» також спричинив пожежу у лісовій масиві в Золочівському районі. Щодо деталей інциденту, а також роботи ППО та можливих влучань, наразі немає жодних офіційних повідомлень. Тривогу в Львівській області скасували о 06:59, після чотирипівгодинного періоду напруженості. Однак Максим Козицький, голова ОВА, пізніше заявив, що «Шахед» влучив в об’єкт енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. Будьте поінформовані першими про найважливіші новини Львова, підписавшись на наш Telegram-канал та сторінку у Facebook.

У ніч на пʼятницю, 22 березня, о 02:31 у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги через загрозу удару «Шахедів».

За даними Повітряних Сил, вже о 03:34 російські окупанти здійснили пуски крилатих ракет із літаків Ту-95МС. Ще через годину рашисти підняли в небо свої МіГи, аби запускати аеробалістичні ракети «Кинджал».

Комбінована атака РФ охопила низку регіонів України, зокрема Харків, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг. Активно працювала ППО. Про загрозу і дронів, і ракет для Львівщини попереджав також голова ОВА Максим Козицький.

Згодом стало відомо, що через збиття «Шахеда» у Золочівському районі спалахнув ліс. Жодних інших деталей про роботу ППО чи можливі влучання Максим Козицький станом на 07:00 не повідомляв.

Зрештою повітряну тривогу на Львівщині скасували о 06:59. Таким чином вона тривала чотири з половиною години.

ДОПОВНЕНО: згодом Максим Козицький заявив, що «Шахед» влучив в об’єкт енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: portal.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *