Головна сторінка » Одеський забудовник отримав дозвіл на будівництво шестиповерхівки в центрі міста, проти якої воювала мерія (документ) | Новини Одеси – Думская.net

Одеський забудовник отримав дозвіл на будівництво шестиповерхівки в центрі міста, проти якої воювала мерія (документ) | Новини Одеси – Думская.net

Будівництво шестиповерхової будівлі в історичному центрі Одеси — на Катерининській, 49 — може початися найближчим часом.

Як передає кореспондент “Думської”, в реєстрі будівельної діяльності зареєстровано повідомлення про початок підготовчих робіт з реконструкції нежитлових будівель з розширенням (зміною зовнішніх геометричних розмірів фундаментів) під будівлю з офісами і апартаментами та благоустроєм прилеглої території.

Забудовник « “ОБСЛУГОВУЮЧИЙ кооператив” ЕКОДОМ-2«, генпідрядник — ТОВ «Промислово-будівельна група»Еталон Буд”. Автором проекту виступає ТОВ “Топ Арт Проект”.  

Ще рік тому початок будівництва спровокувало великий скандал з місцевими жителями, до якого пізніше підключилися чиновники з Мерії. Сусіди стверджували, що забудовник під час демонтажу та розчищення старих будівель пошкодив їхні будинки.

Бізнесмени заявили, що нежитлові будівлі були куплені у банку на аукціоні як заставне майно. Потім фірма уклала з містом договір оренди землі. На ділянці було розташовано дві старі напівзруйновані будівлі, на реконструкцію яких були отримані градумови і обмеження, що дозволяли проектувати і будувати шестиповерховий будинок.

Також в компанії заперечували причетність до пошкодження майна мешканців. На думку будівельників, деякі одесити самовільно розширили площу своїх квартир за рахунок вентиляційних шахт-обладнали там туалети. Ймовірно, ці прибудови і постраждали.

Ще в 2019 році «Екодому-2» видали містобудівні умови та обмеження на будівництво, а в лютому 2020 року компанія зареєструвала перше повідомлення про початок робіт. Але після скандалу чиновники виявили порушення і будувати заборонили.

На майданчик в центральній частині Одеси зазіхають різні девелопери вже більше двадцяти років. Будови періодично міняли господарів. За радянських часів тут розташовувалися майстерні, потім господарський магазин і шиномонтаж.

Кілька років тому руїни на Катерининській, 49 купила компанія «ЕКОДОМ-2». Це прямо навпроти комплексу облуправління СБУ. Фасадний будинок (його зносити не будуть) був побудований в середині XIX століття, реконструйований в 1891 році за проектом архітекторів Оттона І Весселі.

Помітили помилку? Виділяйте слово з помилкою і натискайте control-enter

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *