Головна сторінка » Чи працюють протимінні загородження на офіційно відкритих пляжах в Одесі: перевірив еколог – Біляївка.City

Чи працюють протимінні загородження на офіційно відкритих пляжах в Одесі: перевірив еколог – Біляївка.City

Раніше ми повідомляли, що в Одесі до оксамитового сезону офіційно наразі відкрили шість зон для купання та оздоровлення. Відповідний наказ підписали голова ОВА та командувач оперативним стратегічним угрупуванням військ “Одеса”. Усі ці пляжі мали відповідати вимогам безпеки, зокрема, мати сітчасті огорожі, які захищають зону купання від вибухонебезпечних предметів. Одеський еколог Владислав Балинський зробив заплив і перевірив, як працює цей захист. Своїм дослідженням і висновками поділився у соцмережі.

Джерело: Facebook сторінка Balinskyy Vladislav

Що відомо: за словами Владислава, він засумнівався у протимінній безпеці, яку мали обладнати на пляжі. І попірнав на офіційно відкритому інклюзивному пляжі біля Caleton. Зафіксував, що протимінні загороджувальні сітки не працюють. Вони заплуталися на більшій протяжності пляжу.

– Думаю, всі чули запевнення Олега Кіпера, що пляжі, відкриті для відпочивальників, повністю безпечні й обладнані протимінними загороджувальними сітками. Знаючи, що програма з моніторингу стану морської води в Одесі існує виключно у вигляді напису “Моніторинг морської та питної води” на сайті міськради, я засумнівався, звісно, й в протимінній безпеці. Попірнав на інклюзивному пляжі (Caleton) і зафіксував, що ці самі сітки не працюють. Вони заплуталися на більшій протяжності пляжу, – написав еколог.

– Хочу, щоб мене правильно зрозуміли, я не проти, щоб люди могли відпочити, а бізнес заробити. Я проти того, щоб популізм та лобізм бізнесу з боку відповідальних чиновників ставив під загрозу безпеку громадян. Організуйте моніторинг морської води з можливістю віддаленого публічного доступу до бази даних, облаштуйте нормальне протимінне загородження і лобіюйте собі на здоров’я, – зазначив Владислав Балинський.

Source: bilyayivka.city

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *