Головна сторінка » Педро Кастільо звертається з проханням про єдність після того, як його нарешті призначили наступним президентом Перу

Педро Кастільо звертається з проханням про єдність після того, як його нарешті призначили наступним президентом Перу

Перу

Педро Кастільо звертається з проханням про єдність після того, як його нарешті призначили наступним президентом Перу

Колишній вчитель просить “докласти зусиль і пожертвувати собою” в перших зауваженнях після затвердження в якості обраного президента

Педро Кастільо, сільський вчитель, який став початківцем політиком, став переможцем президентських виборів в Перу після найтривалішого за 40 років підрахунку голосів в країні.

У своїх перших коментарях в якості обраного президента він закликав до національної єдності. “Я прошу зусиль і жертв у боротьбі за те, щоб зробити цю країну справедливою і суверенною”, – сказав він.

Кастільо, прихильниками якого були бідні і сільські жителі Перу, переміг правого політика Кейко Фухіморі всього 44 000 голосами. Виборчі органи оприлюднили остаточні офіційні результати в понеділок на телевізійній церемонії, більш ніж через місяць після того, як в південноамериканській країні відбувся другий тур виборів.

У понеділок ввечері на телевізійних кадрах було видно, як прихильники Кастільо виходять на вулиці, скандуючи:”так, ми могли б”.

Кастільо повинен вступити на посаду 28 липня на п’ятирічний термін в якості лідера другої за величиною в світі країни з виробництва міді.

Колишній шпигун диктатора Перу знову з’являється в передбачуваній змові з метою перерахунку голосівДокладно

51-річний колишній шкільний вчитель і син селян-фермерів, Кастільо пообіцяв переглянути Конституцію і підвищити податки на гірничодобувні компанії, але в останні тижні пом’якшив свою риторику і натякнув на більш помірний, орієнтований на ринок підхід.

Розмахуючи олівцем розміром з тростину, символом своєї партії “Перу Лібре”, Кастільо популяризував фразу”більше немає бідних в багатій країні”. Економіка Перу була розчавлена пандемією коронавірусу, що призвело до збільшення рівня бідності майже до однієї третини населення і знищення досягнень десятиліття.

Брак послуг громадської охорони здоров’я сприяв пандемічній кризі в країні, в результаті чого в світі відзначається найвищий показник смертності на душу населення. Кастільо пообіцяв використовувати доходи від гірничодобувного сектора для поліпшення державних послуг, включаючи освіту та охорону здоров’я, недоліки яких були підкреслені пандемією.

Supporters of Pedro Castillo celebrate his proclamation as president-elect of Peru in Lima on Monday night.

“Ті, хто не має автомобіля, повинні мати принаймні один велосипед”, – заявив 51-річний Кастільо агентству Associated Press в середині квітня у своєму будинку в Ангії, третьому найбіднішому районі Перу.

Історики кажуть, що він перший селянин, який став президентом Перу, де до цих пір корінне населення майже завжди отримувало найгірші державні послуги, незважаючи на те, що країна хвалилася тим, що була економічною зіркою Латинської Америки в перші два десятиліття століття.

“Немає жодного випадку, щоб людина, не пов’язана з професійною, військовою або економічною елітою, досягла президентської посади”,-сказала Сесілія Мендес, Перуанський історик і професор Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі.

Сотні людей з різних регіонів більше місяця стояли табором перед будівлею виборчого трибуналу в столиці Лімі, чекаючи проголошення Кастільо. Багато хто не належить до партії Кастільо, але вони довіряють йому, тому що “він не буде схожий на інших політиків, які не дотримали своїх обіцянок і не захищають бідних”, – сказала Маруха Інквілья, активістка-еколог, яка приїхала з міста недалеко від Тітікакі.

Раніше кандидат у президенти від правих сил Фухіморі визнала, що була близька до поразки на виборах минулого місяця, але звинуватила Кастільо в “незаконній” перемозі і пообіцяла мобілізувати своїх прихильників.

Фухіморі заявила в понеділок, що за законом вона зобов’язана визнати офіційні результати виборів. “Я збираюся визнати результати, тому що це те, що наказує закон і Конституція, які я поклявся захищати. Правда все одно вийде назовні, – сказала вона.

Peru’s conservative presidential candidate Keiko Fujimori after her appeals to change the election results were rejected on Monday.

Офіційний результат був відкладений через апеляції Фухіморі, спрямовані на анулювання деяких бюлетенів по звинуваченню в шахрайстві, незважаючи на відсутність доказів. Виборче Управління Перу відхилило останні апеляції Фухіморі, консерватора, дочки ув’язненого колишнього президента Альберто Фухіморі.

“Вони вкрали у нас тисячі голосів”,-заявив Фухіморі на прес-конференції. Організація Американських держав, Європейський Союз і Великобританія-всі заявили, що вибори були чесними. США назвали вибори “моделлю демократії” для регіону.

Зіткнувшись з неминучим призначенням Кастільо обраним президентом, Фухіморі закликала своїх послідовників мирно протестувати. “Ми маємо право на мобілізацію … але мирним шляхом і в рамках закону”, – сказала вона.

З Associated Press і Reuters

Тим
  • Перу
  • Америка
  • новина
Повторно використовуйте цей вміст

Джерело: theguardian.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *