Головна сторінка » Чотири мільярдери з РФ потрапили під санкції США

Чотири мільярдери з РФ потрапили під санкції США

Фото: Getty Images

Фрідман і Авен дізналися про санкції США

Заможні росіяни не зможуть вести бізнес як завжди, поки Кремль веде війну проти українського народу, зазначили у Вашингтоні.

Чотири російські мільярдери потрапили у санкційний список США. Про це повідомив Офіс контролю за іноземними активами американського Мінфіну у п’ятницю, 11 серпня.

Заокрема, нові обмеження запроваджені проти Петра Авена, Михайла Фрідмана, Германа Хана та Олексія Кузьмічьова. Всі вони є засновниками й керівниками російського міжнародного приватного фінансово-інвестиційного консорціуму Альфа-Груп, до якого входить Альфа-банк.

Також під санкції порапив Російський союз промисловців та підприємців, що зареєстрований у Москві.

У відомстві нагадали, що раніше обмеження проти вказаних російських олігархів ввели країни  ЄС, Австралія, Велика Британія, Канада і Нова Зеландія.

“Заможні російські еліти повинні відмовитися від думки, що вони можуть вести бізнес як завжди, поки Кремль веде війну проти українського народу. Наша міжнародна коаліція надалі притягуватиме до відповідальності тих, хто сприяв невиправданому та неспровокованому вторгненню в Україну”, – прокоментував це рішення заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо.

Нагадаємо, Британія зняла санкції з російського олігарха Тинькова. Він різко засудив російське вторгнення в Україну, назвавши війну, розв’язану РФ, “божевільною”. Мільярдер офіційно відмовився від громадянства РФ.

ЗМІ: Лондон дозволив олігархам із РФ витрачати заморожені гроші на прислугу

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *