Головна сторінка » Росіяни просунулися в Новокалиновому й штурмували Очеретине: карта бойових дій 19 квітня

Росіяни просунулися в Новокалиновому й штурмували Очеретине: карта бойових дій 19 квітня

Про ситуацію на фронті станом на сьогодні, 19 квітня, розповідає 24 Канал посилаючись на дані Генштабу та аналітиків DeepState.

Дивіться також Росіяни понад 100 разів штурмували позиції ЗСУ на фронті: карта бойових дій за 20 квітня

Просування росіян

Збройні сили Росії просунулися в Новокалиновому Донецької області. Тоді як на околицях Очеретиного тривали бої за електричну підстанцію, повідомили аналітики DeepState вночі 19 квітня.

“Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному”, — йдеться у повідомленні.

У DeepState зауважили, що раніше повідомляли про те, що окупантів було відкинуто з електричної підстанції, проте пізніше стало відомо, що ті знову почали наступати та намагалися утриматися на позиціях “під шквалом артилерії” ЗСУ.

Новокалинове на карті:

Ситуація на усіх напрямках фронту

У ранковому зведенні 19 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські загарбники не припиняють атакувати українські позиції в районі Часового Яру. Загалом за добу на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Ворог завдав 11 ракетних та 78 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнали 24 населених пункти. Під артилерійським вогнем противника були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Удари ЗСУ по позиціях ворога

Авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління, двох артилерійських засобах, станції РЕБ, району зосередження особового складу та по складу боєприпасів противника.

Дійстивості російських атак

Ситуація на фронті станом на 19 квітня є вельми серйозною. За добу загарбники завдали 86 бойових зіткнень, 11 ракетних та 78 авіаційних ударів, а також 82 обстріли з РСЗВ. Під артилерійським вогнем противника опинились понад 120 населених пунктів.

Зважаючи на ці дані, можна стверджувати, що російські сили не припиняють свою агресію та продовжують просування на території України. Безумовно, це є серйозною загрозою для нашої країни та її національної безпеки.

Погіршення ситуації в Очеретиному та Новокалиновому

Аналітики DeepState повідомили про бої за електричну підстанцію в Очеретиному та просування російських загарбників в Новокалиновому. Це є тривожними знаками, які свідчать про погіршення ситуації на околицях Донецької області.

Водночас, зазначено, що окупанти вже раніше були відкинуті з електричної підстанції в Очеретиному, однак вони знову розпочали наступ і намагаються утриматися під постійним обстрілом ЗСУ. Це свідчить про те, що російська сторона докладає зусиль, щоб забезпечити собі стратегічно важливі об’єкти на території України.

Підсумки

Усі ці факти, які підтверджуються аналітиками DeepState та Генштабом ЗСУ, свідчать про надзвичайно складну та напружену ситуацію на фронті. Російські окупанти не тільки продовжують свою агресію, але й ретельно планують свої дії, просуваючись у стратегічно важливих напрямках.

Критично важливо для України зуміти впоратися з цією загрозою та змobilize mobilize всі можливі ресурси для захисту своїх територіальних цілісності та національної безпеки. Також необхідно залучити міжнародну спільноту та партнерів до спільної боротьби з російською агресією та забезпечити нашій армії необхідну підтримку та зброю для ефективного ведення бойових дій.

Джерело: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *