Головна сторінка » Карта бойових дій в Україні станом на 3 квітня | Chas.News

Карта бойових дій в Україні станом на 3 квітня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 75 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Козача Лопань, Вовчанськ, Охримівка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Середина Буда, Попівка, Кіндратівка, Олександрвіка, Велика Писарівка Сумської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Противник завдав авіаційних ударів в районах Куп’янська, Садового, Табаївки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку відбито вісім атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Чернещина Харківської області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське Луганської області; Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Спірне, Івано-Дар’ївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Калинівка, Часів Яр, Ступочки, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито шість атак в районах населених пунктів Бердичі, Первомайське Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новобахмутівка, Олександропіль, Орлівка, Уманське, Яснобродівка, Карлівка, Очеретине Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Уманське, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 18 разів намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Водяне та Золота Нива Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад 10 населених пунктів, серед них Новомихайлівка, Костянтинівка, Урожайне Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дві атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області. Також завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Малинівка, Полтавка, Мала Токмачка, Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби ворогом здійснено одну атаку позицій наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Микільське Херсонської області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські війська атакували Дніпро, щонайменше п’ятеро людей постраждали

Протягом минулої доби, за повідомленням Генштабу ЗСУ, в Україні відбулося 75 бойових зіткнень. Це свідчить про продовження активних бойових дій у регіоні. У статті згадується онлайн-карта Deep State, яка надає можливість стежити за змінами лінії фронту в Україні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається стабільною без суттєвих змін. Однак, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує виявляти активну військову присутність у прикордонних районах, здійснюючи диверсійно-розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів з території Російської Федерації. Також на цих напрямках спостерігається збільшення щільності мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону з Україною. Населені пункти, такі як Козача Лопань, Вовчанськ, Охримівка Харківської області, зазнали авіаційних ударів від противника, а також артилерійських та мінометних обстрілів.

Здійснювані атаки на Куп’янському напрямку не виводяться на наступальні дії з боку противника. Тим не менш, завдяки авіаційним ударом, таким як у Куп’янську, Садовому, Табаївці Харківської області, і артилерійським обстрілам, поблизу Синьківки, Іванівки, Степової Новоселівки Харківської області, противник спробує підірвати ситуацію та покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку, в районі населеного пункту Терни Донецької області, ворог намагався прорвати оборону українських військ, але ці атаки були відбиті. Противник також продовжує використовувати авіацію, наносячи удари в районі населеного пункту Чернещина Харківської області. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку також постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

На Бахмутському напрямку, російські війська провели 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Спірне, Івано-Дар’ївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр Донецької області. Фактично ворог спробував покращити своє тактичне положення, підтримуючи ці атаки авіаційними ударами. Понад 10 населених пунктів, включаючи Калинівку, Часів Яр, Ступочки, Кліщіївку Донецької області, зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

На решті напрямів також спостерігається активна діяльність противника, зокрема на Авдіївському напрямку, Новопавлівському напрямку, Оріхівському напрямку та Херсонському напрямку. Ворожі атаки в районах населених пунктів продовжуються, здійснюються авіаційні удари та артилерійські обстріли.

У цілому, ці повідомлення про активні бойові дії та напружену обстановку на фронті свідчать про продовження конфлікту в Україні. Ситуація потребує подальшого аналізу та дослідження, а також міжнародного співробітництва для забезпечення миру та стабільності в регіоні.

Джерело: chas.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *