Головна сторінка » Карта бойових дій в Україні станом на 26 квітня 2024 року | Chas.News

Карта бойових дій в Україні станом на 26 квітня 2024 року | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог провів 20 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито понад 30 атак в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснив 3 безуспішні атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по двом пунктах управління, восьми районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексах противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада підтримала створення реєстру постраждалих людей через агресію рф

Аналіз бойових дій від Генерального штабу ЗСУ

Протягом минулої доби, відбулося 114 бойових зіткнень, що свідчить про продовження активних бойових дій на лінії фронту в Україні. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, а також здійснив 66 обстрілів з РСЗВ. Ці цифри свідчать про інтенсивність конфлікту та високий рівень насильства, який продовжується в зоні бойових дій.

Варто зазначити, що існує можливість стежити за змінами лінії фронту в режимі реального часу, за допомогою онлайн-карти “Deep State”. Ця карта зображає ситуацію на фронті за два останні тижні, позначаючи територію, яка вдалось звільнити, окуповану територію, а також територію, що потребує уточнення. Це важливий ресурс, який допомагає урізноманітнити інформаційну базу та розуміти динаміку конфлікту.

Оперативна обстановка на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках не спостерігається суттєвих змін, що свідчить про стабілізацію ситуації в цих регіонах.

Противник продовжує зберігати військову присутність та проводити диверсійну діяльність на Сіверському та Слобожанському напрямках. Його основна мета – недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Зростають щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону, що свідчить про намір ворога зберегти свої позиції.

У напрямку Куп’янського, було відбито 10 атак на населені пункти Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області. На Лиманському напрямку було проведено 20 атак на Дружелюбівку Харківської області; Макіївку, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку також відбулися інтенсивні бої, у результаті яких наші війська відбили 26 атак на населені пункти Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На інших напрямках також відбулося чимало атак. Наші сили продовжують стримувати ворога та здійснювати активні операції з відбиття атак та завдання втрат противнику.

Реакція українських сил

Українські війська продовжують активні дії та завдають значних втрат по окупаційних силах. Авіація Сил оборони здійснила удари по пунктах управління, зосередженнях особового складу та зенітно-ракетних комплексах противника. Це свідчить про високу ефективність українських військових та їх здатність завдавати удари проти противника.

На жаль, активність ворога продовжується, і він не збирається відкласти свої наміри. На Херсонському напрямку ворог проводив безуспішні атаки проти наших позицій. Це свідчить про те, що українські сили створюють ефективні оборонні силові рубежі та завдають значних втрат противнику.

В цілому, ситуація на фронті залишається напруженою. Українські сили продовжують боротися та здійснювати активні дії з метою відбиття атак та знищення противника. Незважаючи на це, ворог продовжує свою діяльність, що вказує на необхідність подальшого підтримання й підсилення оборонної потужності.

Створення реєстру постраждалих людей через агресію Російської Федерації, яке підтримала Верховна Рада, свідчить про вагомий крок на шляху визнання та захисту прав людей, які страждають від воєнного конфлікту. Це є позитивним кроком в боротьбі з наслідками війни та надання допомоги тим, хто потребує.

Джерело: chas.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *