Головна сторінка » Карта бойових дій в Україні станом на 14 квітня | Chas.News

Карта бойових дій в Україні станом на 14 квітня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 76 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав ракетного та 109 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 9 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 6 разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 3 безуспішних атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, 2 наземних станціях управління БпЛА та ЗРК противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу та  2 засобах протиповітряної оборони противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 4—10 квітня

Протягом минулої доби на лінії фронту в Україні відбулося 76 бойових зіткнень. Ці дані повідомив Генштаб ЗСУ, і вони свідчать про триваючу напружену ситуацію на сході країни. Ворог завдав ракетних та 109 авіаційних ударів, а також здійснив 115 обстрілів з РСЗВ.

На карті Deep State можна стежити за змінами лінії фронту в Україні. Зеленим кольором позначена територія, яка була звільнена раніше, синім – територія, яка була звільнена за останні два тижні, червоним – окупована територія, а рожевим – територія, яка потребує уточнення. Ця карта дає можливість візуалізувати прогрес української армії в боротьбі з окупантами.

Тепер подивимося на ситуацію на різних напрямках лінії фронту. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається стабільною, без суттєвих змін. Це може означати, що сили оборони змогли заблокувати противника і контролюють ситуацію.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Це може свідчити про підготовку до можливого наступу або провокації з боку сепаратистів.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог не здійснював наступальних дій. Ймовірно, сили оборони зуміли відстояти свої позиції і тримають ситуацію під контролем.

Бахмутський напрямок був активним у минулу добу. Українські воїни відбили 36 атак в районах населених пунктів Луганської області та Донецької області. Це свідчить про наполегливість і вміння українських військових діяти в умовах активної бойової діяльності противника.

На Авдіївському напрямку захисникам вдалося відбити 9 атак в районах населених пунктів. Це ще один свідчення про героїзм і високу бойову майстерність українських військових.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога, який вже 22 рази намагався прорвати оборону наших військ. Це говорить про впертість і відданість українських військових у захисті своїх позицій.

Окупанти не припиняють атакувати позиції наших воїнів на Оріхівському напрямку. Це ще одна небезпечна ділянка фронту, де ворог вже 6 разів атакував нашу оборону. Водночас, наші воїни підтримують активну бойову діяльність і завдають втрат окупаційним військам.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Це створює додаткові виклики для сил оборони, які повинні бути готові до можливих атак.

Українська авіація продовжує активні дії і наносить удари по зосередженнях противника. За минулу добу було здійснено удари по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по пункту управління та іншим важливим об’єктам. Це свідчить про ефективність української авіації у боротьбі з противником.

Огляд ситуації на лінії фронту показує, що бойові дії продовжуються і сили оборони змушені постійно відстоювати свої позиції. Така ситуація вимагає постійного підтримання та підсилення українських військ, а також міжнародної підтримки для вирішення конфлікту на сході країни.

Джерело: chas.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *