Головна сторінка » Карта бойових дій на 02 квітня 2024 – ситуація на фронті

Карта бойових дій на 02 квітня 2024 – ситуація на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу відбулося 71 бойове зіткнення, ворог завдав вісім ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 126 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні на 2 квітня 2024

Ситуація в Україні на 2 квітня 2024

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Попівка Чернігівської області; Середина-Буда, Лугівка Сумської області; Козача Лопань, Вовчанськ, Охрімівка, Куп’янськ, Садове, Табаївка, Чернещина Харківської області; Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Піщане, Терни, Спірне, Часів Яр, Іванівське, Олександропіль, Уманське, Яснобродівка, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Орлівка, Очеретине, Водяне, Новомихайлівка, Урожайне, Золота Нива Донецької області; Мала Токмачка, Роботине Запорізької області, Микільське Херсонської області.

На Куп’янському напрямку ворог не штурмував.

Зараз дивляться

На Лиманському напрямку наші воїни відбили дев’ять атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 18 атак ворога в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Спірне, Івано-Дар’ївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 10 атак в районах населених пунктів Бердичі, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог понад 25 разів намагався прорвати оборону наших військ в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Урожайне Донецької області.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили чотири атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог чотири рази атакував позиції наших військ.

Втрати РФ у війні на 2 квітня 2024

  • особового складу ‒ близько 443 660 (+780) осіб,
  • танків ‒ 6998 (+12) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13350 (+29) од,
  • артилерійських систем – 11112 (+30) од,
  • РСЗВ – 1023 од,
  • засобів ППО ‒ 744 од,
  • літаків – 347 од,
  • гелікоптерів – 325 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 8779 (+22) од,
  • крилатих ракет ‒ 2058 (+1) од,
  • кораблів /катерів ‒ 26 од,
  • підводних човнів – 1 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 14783 (+31) од,
  • спеціальної техніки ‒ 1832 (+6) од.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 769-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Генштаб ЗСУ, ISW

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Масштабна війна в Україні: погляд експерта

За минулу добу відбулися численні бойові зіткнення, ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з РСЗВ по позиціях українських військових та населених пунктах. Це свідчить про продовження конфлікту та загострення ситуації на Сході України. Залучення великої кількості техніки та озброєння з боку Російської Федерації свідчить про те, що Росія все ще активно втручається в конфлікт та продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі.

Атаки були здійснені в низці населених пунктів, що засвідчує намір ворога навмисно націлитись на мирне населення. Це серйозне порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини і потребує прийняття ефективних заходів з боку міжнародної спільноти для захисту цивільного населення та припинення конфлікту.

Втрати Російської Федерації є значними і свідчать про високий рівень бойової активності української армії. Проте, варто зазначити, що ці втрати не впливають на здатність РФ продовжувати конфлікт, оскільки її ресурси в силовій сфері залишаються високими. Тому донецька та луганська області залишаються у зоні ризику, і їхнє майбутнє залишається невизначеним.

Необхідно відмітити, що масштабна війна в Україні триває вже довгий період, але повне припинення конфлікту ще далеке. Запровадження тимчасової припинки вогню та мирних переговорів може бути кроком у напрямку поліпшення ситуації, але довгострокове врегулювання конфлікту потребує серйозних зусиль і політичної волі з боку всіх сторін.

Щоб бути в курсі подій на Сході України та слідкувати за новими розвитками, рекомендую переглядати інтерактивну карту бойових дій та карту повітряних тривог в Україні.

Джерело: fakty.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *