Головна сторінка » Під ударом знову порт. Що відомо про наслідки нічної атаки дронів

Під ударом знову порт. Що відомо про наслідки нічної атаки дронів

У ніч на 7 грудня Україну огорнула загроза атак дронами-камікадзе. Окупанти випустили 18 “шахедів” з окупованого Криму, зокрема, Одеська та Хмельницька області були основними напрямками ударів. Військові сили України встигли знищити 15 дронів, але одне з атакованих місць – Ізмаїльський район Одеської області – зазнало пошкоджень портової інфраструктури та транспорту. Відбулася пожежа, внаслідок якої загинув один водій. У Миколаївській області також були атаковані дронами, але про пошкодження не повідомляється. Окрім цього, на півдні України за добу було зафіксовано 88 обстрілів з боку окупантів, що включали артилерію, міномети та танки. Окупанти також використовували авіацію та дрони. Загалом, від обстрілів у Херсонській області постраждали житлові квартали, а у Бериславському районі була пошкоджена насосна станція. Слід зазначити, що в Донецькій області 4 особи отримали поранення через обстріли російських сил.

При підготовці матеріалу використовувалися джерела: Telegram-канали Повітряних сили ЗСУ, Сил оборони півдня України, голови Одеської ОВА Олега Кіпера, голова Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, голови Донецької ОВА Ігоря Мороза, Facebook заступника голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна.

Скільки дронів випустила РФ

У ніч на 7 грудня у частині областей України оголошували повітряну тривогу через загрозу ударів дронами-камікадзе.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, окупанти випустили цієї ночі 18 “шахедів” з території окупованого Криму (мис Чауда). Основними напрямками удару були Одеська та Хмельницька області.

Сили протиповітряної оборони знищили 15 дронів. На півдні України збили 11 “шахедів”.

Одеська область

Окупанти цієї ночі продовж майже двох годин атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одеської області. Під ударом була портова інфраструктура Подунавʼя.

Внаслідок атаки пошкоджено складське приміщення, елеватор та вантажівки. Через удар дронів спалахнула пожежа, її вже ліквідували.

Місцева влада повідомила, що загинув водій одній однієї з фур загинув.

Прокуратура Одеської області відкрила кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Під ударом знову порт. Що відомо про наслідки нічної атаки дронів

Фото: окупанти атакували Ізмаїльський район (t.me/pgo_gov_ua)

Додамо, що в Ізмаїлі розташований морський торговельний порт. Це важливий для України логістичний вузол, де зосереджена робота морського, річкового, залізничного та автомобільного транспорту.

З початку повномасштабного вторгнення РФ та через російську блокаду морів Ізмаїльський порт збільшив навантаження. Окупанти вже неодноразово атакували порт.

Хмельницька область

Повітряні сили ЗСУ наголосили, що Хмельницька область була одним з напрямків атаки ворога цієї ночі. Вночі у регіоні лунали вибухи через роботу ППО.

За словами місцевої влади, постраждалих через атаку дронів немає, пошкоджень інфраструктури не зафіксовано.

Миколаївська область

У Миколаївській області цієї ночі знищили три “шахеди”. Інформації про пошкодження немає.

Сили оборони Півдня пояснили, що окупанти намагалися обійти українську ППО, запустивши дрони з Криму через лівобережну частину Херсонської області.

Інші обстріли

У Херсонській області за минулу добу зафіксовано 88 обстрілів, окупанти застосували артилерію, міномети, “Гради”, танки, авіацію та дрони.

По Херсону росіяни за добу випустили 29 снарядів. Загалом під ударом ворога були житлові квартали, а у Бериславському районі пошкоджена насосна станція. Жертв та постраждалих немає.

У Донецькій області через російські області поранення отримали 4 осіб: двоє жителів Авдіївки, жителі Андріївки та Неліпівки.

Джерело: rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *