Головна сторінка » “Коло глея”, “Схили до Лунг”, “Чигринська балка”: на Одещині з’явиться три нових заказники – Біляївка.City

“Коло глея”, “Схили до Лунг”, “Чигринська балка”: на Одещині з’явиться три нових заказники – Біляївка.City

За клопотаннями Української природоохоронної групи на Одещині рішенням Одеської обласної ради створили три нових заказники. Тут є різні типи природних оселищ, які за резолюцією №4 Бернської конвенції перебувають під загрозою зникнення та потребують спеціальних заходів охорони. Загальна площа заповідних територій ꟷ понад 635 га.

Джерело: Українська прироохоронна група.

Подробиці: Йдеться про три заказники.

Ландшафтний заказник “Коло Глея” (45 га)

Заказник розташувався на сході від села Калаглія в Одеському районі Одеської області. На території заказника є природні оселища, що підлягають охороні відповідно до Резолюції 4 Бернської конвенції, а саме Понтично-сарматські листопадні чагарникові зарості. Серед тварин тут виявлено 3 охоронювані види: черепаху болотяну (охороняється Резолюцією 6 Бернської конвенції) та червонокнижних сиворакшу та сліпака білозубого.

Територія, що обрана для створення природоохоронної території є степовою ділянкою, частина з якої є прибережною захисною смугою Дністровського лиману.

Ландшафтний заказник “Схили до Лунга” (11 га)

Заказник знаходиться на південь від села Багате, на північ від села Стара Некрасівка Ізмаїльського району Одеської області. Територія заказника ꟷ прибережна територія озера Лунг, його степові схили. На ділянці є колонії червонокнижного виду ꟷ ховраха крапчастого. На пропонованій до заповідання території зустрічаються й інші червонокнижні види тварин ꟷ полоз жовточеревий, сиворакша.

Ландшафтний заказник “Чигринська балка” (579 га)

На цій території науковці неодноразово проводили дослідження й звернули увагу на її високу природоохоронну цінність. “Чигринська балка” розташована в Березівському районі Одеської області.

Тут зустрічаються такі червонокнижні рослини: горицвіт весняний, ковила волосиста, півники понтичні, астрагал шерстистоквітковий, рястка Буше, брандушка різнобарвна та багато інших, загалом 33 види флори, що занесені в різні охоронні списки.

Читайте також: Вилківську міську раду звинувачують у роздачі земель Дунайського біосферного заповідника та лісгоспу
Читайте також: На Одещині ексголову РДА судитимуть за крадіжку землі у заповіднику: завдано збитків на 9 млн.грн

Джерело: bilyayivka.city

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *