Головна сторінка » Понад 12 мільйонів українців не зробили перше бустерне щеплення проти COVID-19. Новини України та світу. Новини – Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію – Телеканал «Рівне 1»

Понад 12 мільйонів українців не зробили перше бустерне щеплення проти COVID-19. Новини України та світу. Новини – Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію – Телеканал «Рівне 1»

Рівень охоплення щепленнями проти COVID–19 з початку літа знижується. Станом на 15 липня понад 870 тис. людей в Україні не отримали другу дозу вакцини проти COVID. Про це повідомляють в Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Загальний рівень охоплення щепленнями по Україні залишається нижчим за 70% серед загального населення та 30% – серед українців, старших за 60 років.

Якщо темпи вакцинації продовжуватимуть знижуватися, восени медична система може зіткнутися зі сплеском захворюваності на COVID-19.

Наразі в Україні в наявності більше ніж 7 млн доз вакцини, які є безоплатними для населення. Зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення.

Загальний рекомендований курс з вакцинації проти COVID-19 – це 4 щеплення. Через 5 місяців після первинного курсу вакцинації необхідно зробити перший бустер. Друга бустерна доза рекомендована всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої.

Також в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 з 5-річного віку. Для щеплень дітей 5-11 років використовують спеціальну вакцину Comirnaty, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей, старших 12 років.

Читайте також: Цьогоріч 131 аграрій Рівненщини отримав 792 мільйони гривень кредитних коштів

Source: rivne1.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *