Головна сторінка » БЕЗПІДСТАВНО: Бодибілдер Джо Лінднер помер після щеплення чотирма дозами вакцини від COVID-19

БЕЗПІДСТАВНО: Бодибілдер Джо Лінднер помер після щеплення чотирма дозами вакцини від COVID-19

Перевірка фейків у рамках партнерства з Meta

У мережі поширили інформацію, ніби німецький бодибілдер та інфлюенсер Джо Лінднер помер від аневризми головного мозку, яка виникла після чотирьох доз вакцини від COVID-19. Через вакцину, мовляв, у крові з`явились мікротромби.

Утім, ці твердження безпідставні. Немає доказів, що Джо Лінднер помер саме після щеплення від COVID-19. Бодибілдер мав супутні вроджені захворювання, приймав стероїди, що потенційно могло спровокувати виникнення аневризми головного мозку.

1 липня 2023 року бодибілдер Ніколас Трігілі повідомив, що за кілька днів після скарг на болі у шиї Джо Лінднер помер від аневризми головного мозку, пізніше про це також заявила дівчина бодибілдера. Лікарі не коментували причину смерті спортсмена.

Церебральна аневризма (аневризма головного мозку) — це здуття артерії в головному мозку, яке виникає в результаті ослаблення стінки судини. До того ж хвороба може спричинити утворення тромбів, які або стабілізують аневризму, або пришвидшують її розрив. Розрив аневризми призводить до внутрішньої кровотечі та може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям, зокрема інсульту, пошкодження мозку, коми та навіть смерті. У зоні ризику люди з високим кров’яним тиском, з діабетом, пацієнти з високим рівнем холестерину. При церебральній аневризмі високоінтенсивні заняття спортом заборонені, адже можуть призвести до крововиливу. 

Твердження, нібито до смерті призвела вакцина від COVID-19, могли поширити через неоднозначне висловлювання Лінднера про щеплення за кілька днів до смерті. 6 червня, у подкасті з ютубером Бредлі Мартіном Джо Лінднер розповів, що зробив чотири щеплення від COVID-19. Блогер сказав, що лікар виявив важкі метали у його крові, тому він двічі протягом шести місяців зробив плазмаферезмедичну процедуру, під час якої плазму пацієнта відокремлюють від клітин крові та замінюють її або інші компоненти крові на плазму донора або плазмозамінники. Цю процедуру роблять, щоб для видалити шкідливі речовини у плазмі, такі як аутоантитіла при аутоімунних розладах. Саме ці заяви антивакцинатори могли використати для поширення фейку.

Проте немає підтвердження, що Лінднер помер саме внаслідок вакцинації від COVID-19. Оточення Лінднера вказувало, що причиною є аневризма, про щеплення вони не згадували. До того ж у подкасті бодибілдер також сказав, що має хворобу періодичних м`язових спазмів (RMD). Ця хвороба спричинена змінами в гені CAV3 та характеризується швидким скороченням м`язів, яке викликає повторюване напруження та розслаблення м`язів. Судоми виникають після інтенсивної фізичної діяльності або впливу низьких температур. «Серце — також м`яз, це викликає найбільше занепокоєння. Що якщо у мене почнуться настільки сильні спазми, що серце схопить судома. Це лякає мене, саме тому я тримався подалі від змагань з бодибілдингу», — повідомив Лінднер.

Він також заявив, що з березня 2023 року приймає стероїд Прімоболан, який використовують для збільшення м’язової маси та покращення спортивних результатів. Утім, серед побічних ефектів цього препарату є зниження природного рівня тестостерону, підвищення холестерину, високий кров’яний тиск, підвищений ризик серцевих захворювань, а також атеросклероз.

В останньому пості в Інстаграмі, 29 червня інфлюенсер повідомив, що після річної перерви від тренувань йому не вдалось відновити свій рівень тестостерону природним шляхом, тому він знову повернувся до замісної терапії тестостероном (ЗТТ). «Повірте мені, я намагався зупинитися, але знайте, що це може мати довгострокові наслідки для вашого життя», — написав Лінднер. Хоча доктор Карл Палле, ендокринолог і доцент медицини Гарвардської медичної школи зауважував, що препарати ЗТТ можуть підвищувати кількість еритроцитів в крові, що може збільшити ризик утворення тромбів. «Чоловіки, які довгостроково приймають тестостеронову терапію, мають вищий ризик серцево-судинних проблем, таких як інфаркти, інсульти та смерті від серцевих захворювань», — повідомляв доктор Палле.

Source: voxukraine.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *