Головна сторінка » Українець Анікеєв вдруге поспіль став чемпіоном Європи з шашок-64 – Суспільне Новини

Українець Анікеєв вдруге поспіль став чемпіоном Європи з шашок-64 – Суспільне Новини

Для перемоги на турнірі український спортсмен здолав двох поспіль росіян у вирішальних матчах.

Український спортсмен Юрій Анікеєв вдруге поспіль став чемпіоном Європи з шашок-64.

Євро з шашок-64 проводилося уперше за два роки – турнір, який мав відбутися у 2020 році, було перенесено на 2021-й. У 2019 році Анікеєв здобув перемогу на чемпіонаті Європи, випередивши у підсумковій таблиці сімох представників Росії.

У 2021-му Анікеєв також став чемпіоном Європи. І, так само, як і два роки тому, йому знадобилося здолати кількох росіян у вирішальних матчах.

Як Анікеєв вдруге став чемпіоном Європи з шашок?

На Євро з шашок змагалися 26 спортсменів. Серед учасників змагань були й представники України. Змагання проходили у дві стадії попередній етап та плей-оф. Найкращим у попередньому етапі став росіянин Алєксандр Георгієв, Анікеєв був другим.

У чвертьфінальну стадію пройшли три українські спортсмени: Анікеєв, а також Фелікс Шепель та Денис Шкатула. Місця у топ-3 вдалося посісти трьом українцям.

Фінал чемпіонату Європи-2021 з шашок-64 міг стати взагалі українським. Проте перемогу здобув лише Анікеєв – він здолав кримчанина Сергія Бєлошеєва, який у 2014-му змінив громадянство на російське.

А ось Фелікс Шепель пройти у фінал змагань не зміг. На шляху до вирішального матчу він поступився Георгієвому – багаторазовому чемпіону світу та Європи.

Вирішальним у протистоянні Анікеєва та Георгієва стала швидка гра. Український спортсмен здолав суперника, завдяки чому став переможцем турніру. Шепель, у свою чергу, став бронзовим призером змагань.

Що означає результат Анікеєва на Євро?

  • Анікеєв став першим гравцем у шашки-64 в історії, що двічі вигравав на Євро. До того ж, українцеві вдалося зробити це двічі.
  • Також Євро-2021 стало першим турніром, на якому у топ-3 потрапили одразу два українці.

Що відомо

  • Крім перемог на Євро, Анікеєв ставав чемпіоном світу з шашок-64. На останньому для себе міжнародному турнірі українець здобув “бронзу”.
  • Анікеєв зазнав лише однієї поразки на чемпіонатах світу та Європи з шашок-64 – на турнірі в Пекіні у 2008 році.
  • Юрій Анікеєв також виступає у шашках-100. Найкращий результат – четверте місце на чемпіонаті світу у 2013 році.

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *